Paspoort en visum

Nederlanders en Belgen hebben voor een toeristisch verblijf alleen een paspoort nodig, dat wel zes maanden geldig moet zijn na de geplande terugkeer uit Bolivia. Bij aankomst in Bolivia moet een toeristenkaart worden ingevuld waarna de douanebeambte een stempel in het paspoort geeft en op de toeristenkaart, met daarop het aantal dagen van het verleende verblijf. Dit kan 30-60 of maximaal 90 dagen per jaar zijn, afhankelijk van de bui van de beambte. Soms vraagt hij hoeveel dagen je in Bolivia denkt te blijven, maar het beste is om zelf te vragen voor het maximale aantal dagen dat je denkt nodig te hebben. In de hoofdsteden van elk departement of in de toeristische plaatsjes zoals Uyuni en Rurrenabaque is een kantoor Migración waar tegen betaling het verblijf verlengd kan worden. Bij het verlaten van het land moet de toeristenkaart ingeleverd worden. Het is verstandig om altijd een kopie van het paspoort en toeristenkaart bij je te hebben.