Emigreren naar Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse overheid verwelkomt graag emigranten die een bijdrage leveren aan de economie en de welvaart van het land. Nieuw-Zeeland kent grofweg vier categorieën visa: het Business visum voor ondernemers en investeerdes; het Skilled Workers visum voor werknemers; het Family visum voor mensen met familie in Nieuw-Zeeland; en tijdelijke visa. Vooral als je een werkaanbod hebt gekregen of een beroep uitoefent dat in Nieuw-Zeeland veelgevraagd is kun je je eenvoudiger voor een visum kwalificeren.

Het immigratiebureau van Nieuw-Zeeland hanteert een puntensysteem om te bepalen wie in aanmerking komt voor een Skilled Workers visum. In dit systeem moet je met een baanaanbod op zak minimaal honderd punten halen, en zonder baanaanbod minstens 140 punten. Andere voorwaarden zijn een bewijs van goed gedrag, een goede beheersing van de Engelse taal en een goede gezondheid. Voor het aanvragen van het Skilled Workers visum ben je algauw een jaar kwijt. Wil je in Nieuw-Zeeland een beschermd beroep uitoefenen, dan dien je voorafgaand aan de visumaanvraag de registratie te regelen. Ga je naar Nieuw-Zeeland om te werken, dan kun je je ook door een van de staten van het land laten sponsoren. Dat betekent wel dat je ook in die staat moet gaan wonen.

Meer informatie op http://www.vertreknl.nl