Filipijnen

Swipe

Specialiteiten

Achara: Een salade met geraspte papaja en fijngesneden wortel en ui.
Bagoong: Kleine visjes of garnalen in pekel. De vrij onaangenaam ruikende en daarom bij Europeanen meestal weinig geliefde pasta-achtige substantie wordt gebruikt als smaakmaker.
Balut: Een gekookt, bebroed eendenei met een reeds vrij ver ontwikkeld kuiken er in. Een erg populair tussendoorgerecht dat vaak op straat wordt verkocht bij vertrekpunten van bussen en dergelijke. Gewone, onbebroede gekookte eieren worden op dat soort plaatsen ook vaak verkocht. De Filipino-aanduiding voor een gewoon ei is 'itlog'.
Bibingka: Verzamelnaam voor zoetigheden bereid met rijstmeel, geraspte kokos en suiker.
Guinataan: Verzamelnaam voor allerlei gerechten die in kokosmelk bereid worden.
Halo Halo: Een dessert bereid met fijngemaakt ijs dat gemengd wordt met stukjes fruit. Het geheel wordt overgoten met geconden-seerde melk.
Inihaw: Aanduiding voor gerechten die gegrild worden. In het Visaya-gebied wordt vaak de term 'sinugba' gebruikt.
Lumpia Shanghai: Kleine loempia's met verschillende soorten vullingen.
Pulutan: Verzamelnaam voor hapjes die bij drank genuttigd worden.
Siopao: Een gestoomde deegbal met een vulling van varkens- of kippenvlees.

10 prachtige bestemmingen in Filipijnen