Eten en drinken

De Canarische keuken (we hebben het hier niet over de hotelmaaltijden) is eenvoudig en eerlijk, met eenvoudige, voedzame gerechten ‘voor boeren en vissers’ waarbij gebruik wordt gemaakt van producten die de zee en het land te bieden hebben.

Het lijkt wel op de Spaanse keuken (gebruik van olijfolie, knoflook) maar heeft dankzij Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse invloeden ook een geheel eigen karakter. Een authentiek Canarisch restaurant heeft meestal een kleine kaart met stevige soepen, stoofpotten en gegrilde vis, alles vers en smakelijk bereid.

Onderwerpen

  • Restaurants

    Patio van Casa Santa Maria in Betancuria
    In tijden van schaarste, en dat kwam nogal eens voor, moesten de inwoners van Fuerteventura met minimale middelen iets eetbaars in elkaar flansen. Tegenwoordig...
  • Specialiteiten

    Geitenkaas is een geliefd product
    De bekendste culinaire bijdrage van Fuerteventura is de Maxorata (Majorero) geitenkaas, gewaardeerd in binnen- en buitenland. Andere veel gegeten producten van...