Vis en vlees
Wie van vis houdt gaat een aangename tijd tegemoet: op Fuerteventura wordt veel pescado gegeten. Schaal- en schelpdieren worden gemarineerd, hele vis bedekt met knoflook en vervolgens gegrild. Probeer eens verse mosselen, krab, inktvis, tonijn, dorado, zeebaars of zwaardvis in zo’n gezellig visrestaurantje aan de kust, geserveerd met papas arrugadas (aardappeltjes in de schil) en mojo (kruidige saus).
Varkens- en rundvlees staan ook op het menu maar vooral geit, kip en konijn. Deze laatste drie dieren worden op het eiland zelf gehouden, het andere vlees wordt geïmporteerd uit Zuid-Amerika, vooral Argentinië.
Karakteristieke Canarische gerechten zijn rancho canario en puchero canario, stoofschotels met verschillende soorten vlees, aardappels en groenten, op smaak gebracht met kruiden als tijm en komijn. Gezouten vis is terug te vinden in sancocho canario, een ander bekend stoofgerecht. Ropa vieja (letterlijk: ‘oude kleren’) bevat kekererwten, groenten en wat vlees, bijvoorbeeld de restjes van de vorige dag.
Eten en drinken
Esmeralda Maris is een heerlijk 4-sterrencomplex gelegen aan de Costa Calma. Dit is een plaats in het zuiden van het Canarische Eiland...
Best Semiramis is een 5-sterrenhotel in Puerto de la Cruz, dichtbij de zee. Laat je betoveren door het prachtige panoramazicht op de...
Dit geweldig Princesa Yaiza Suite resort heeft alle facetten voor een onbezorgd, luxe strandvakantie in PLaya Blanca op Lanzarote. Op deze toplocatie...