Visum

Visum voor Irak (1935)
Visum voor Irak (1935)

Staatsburgers van EU-landen, Canda, Japan en de VS hebben geen visum nodig voor een verblijf dat niet langer dan 10 dagen duurt. Blijft u tot 14 dagen, dan betaald u bij vertrek uit de Koerdische Autonome Regio een zogenoemde Exit fee van circa 40 US-dollar. Als u langer dan 15 dagen blijft, dan heeft u een visum nodig dat u voor uw bezoek kunt aanvragen via een visumbureau in Nederland of Belgie bij een Iraakse ambassade of consulaat. U kunt dit ook tijdens uw verblijf ophalen bij een zogenoemd Office of Foreign Registry, maar dit kost altijd veel vakantietijd, dus het is verstandiger om dit vooraf te regelen. Uw reisorganisatie kan u hierbij helpen.