Restaurants

Noorwegen heeft een grote variatie aan restaurants, van fastfood en pizzeria’s tot exclusieve restaurants met heerlijke lokale specialiteiten. In Noorwegen ‘dekt de natuur de tafel’. Bessen, paddenstoelen en wild (rendier, eland, sneeuwhoen) uit de bossen, en verse kreeft, garnalen en vis uit de ontelbare meren, rivieren of de zee. Vis eten kunt u in Noorwegen in alle mogelijke varianten: verse, gerookte of gemarineerde vis (vooral haring, rivierkreeft, zalm, kabeljauw, zeewolf en heilbot). Hotels serveren doorgaans een uitgebreid ontbijtbuffet. In Noorwegen is na de lunch de ‘middag’ (warme maaltijd rond 16 uur) de belangrijkste maaltijd van de dag. U kunt onderweg in wegrestaurants en bij de grotere benzinestations van 12 tot 16 uur genieten van een voordelig dagmenu of middagbuffet. Een dergelijk lunchbuffet is vaak uitstekend en bestaat uit soep, een hoofdgerecht (vaak is er keuze), brood en boter, salade, frisdrank en koffie (prijs e?15-20). ‘s?Avonds betaalt u voor een vergelijkbaar à la carte diner doorgaans aanzienlijk meer. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden (Noord-Noorwegen) onderweg weinig eetgelegenheden zijn. Het prijsniveau van eten en drinken (vooral alcoholische drank) ligt in Noorwegen een stuk hoger dan in Nederland.