District Bludenz

Swipe

Dalaas

Dalaas/Wald am Arlberg
Gelegen op een hoogte van 835 meter is Dalaas/Wald am Arlberg een ideaal uitgangspunt voor veel sportieve evenementen. Er is een groot aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, maar je kunt, zowel in de zomer als in de winter gebruik maken van de camping ter plaatse.
Je bevindt je dichtbij het Sonnenkofgebied met alle toeristische voorzieningen die daarbij horen. In en vanuit het dorp wordt nog meer vertier aangeboden. Zo zijn er begeleide winterwandelingen, ook op sneeuwschoenen (big-foots), onder andere naar de Muttjöchle tot op een hoogte van bijna 2100 meter. Verder zijn er diverse rodelbanen en kun je gratis gebruik maken van de skibus, zowel naar de Sonnenkopf als naar Stuben, een ander wintersportgebied in het Arlberggebied.
Gedurende de zomer kun je er op diverse plaatsen de hengelsport beoefenen of tennissen. Er zijn ook dan diverse begeleide wandeltochten en je kunt een bezoek brengen aan enkele fotogenieke meren in de omgeving. Op een dag waarop het weer niet wil meewerken kun je het Klostertal museum in Wald bezoeken.

Als je niets in Dalaas te zoeken hebt dan vervolg je de S16 via de 1810 meter lange Dalaaser tunnel die in 1979 gereed kwam.

Klösterle

De geschiedenis van Klösterle (1073 m) gaat terug tot de 10e eeuw, toen men er al, net als in veel andere delen van het district, naar zilver, koper en ijzer zocht. Het was in die tijd nog een woest en onontgonnen gebied, maar men vond het nodig om in de geestelijke nood van de zilverdelvers te voorzien door aan het begin van de 11e eeuw een kapel te bouwen, opgedragen aan de zalig verklaarde jonkvrouw Maria im Dorfe. Daar komt ook de oorspronkelijke naam Marienthal vandaan. Het dorp dat rond de kapel verrees werd Santa Maria genoemd.
Op schrift wordt het dorp en de omgeving echter pas in de 14e eeuw genoemd. De toestroom van toeristen is vooral te danken aan de aanleg van het wandel- en fietsgebied en de ontwikkeling van de Sonnenkopf en Bärenland.

Als je je weg wilt vervolgen naar de Arlbergtunnel, dan maak je gebruik van de in 1991 gereed gekomen Langenertunnel over een lengte van ruim 2 kilometer.

Braz

Eigenlijk zijn het twee afzonderlijke kernen: Innerbraz en Ausserbraz, gelegen op een hoogte van ruim 700 meter aan het begin van het Klostertal. Een prima uitganspunt voor lange wandeltochten door de uitgestrekte alpenweiden. Ook andere attracties die het Klostertal aantrekkelijk maken liggen onder handbereik.
De naam 'Braz' komt van het Latijnse 'prates', wat zoveel betekent als 'weide'. Wie verantwoordelijk is voor de naamgeving is echter niet duidelijk, maar dat de geestelijkheid zich daarmee heeft bemoeid lijkt voor de hand te liggen, verder waren er weinig Latijnse invloeden in het dal.


Wanneer je vanuit Bludenz de S16 volgt dan vind je, vlak voor Ausserbraz, de golfclub Bludenz-Braz, een 18-holes baan temidden van een indrukwekkende bergwereld.
Ten noorden van het Klostertal liggen de Lechtaler Alpen, een gekend wintersportgebied met een zeer mondaine uitstraling met onder andere de plaatsen Lech en Zürs.

10 prachtige bestemmingen in Dalaas en Tirol en Vorarlberg