District Kitzbühel

Swipe

Naar Pass Thurn

De Romeinen maakten er al gebruik van, vandaag de dag wordt de pas tot een van de belangrijkste bergovergangen van Oostenrijk gerekend, vooral na de aanleg van de Felbertauerntunnel, die de overgang vormt naar het zuiden van het land waar onder andere Oost-Tirol en Karinthië gelegen zijn.

De weg tussen Kitzbühel en Pass Thurn (Jochberg Pass) kan behoorlijk druk zijn, zeker in de hoogseizoenen of bijvoorbeeld na zware sneeuwval. Het komt voor dat de pas, op een hoogte van 1273 meter, kort afgesloten moet worden voor het verkeer. In principe vindt geen winterafsluiting plaats, maar er moet weleens geruimd worden en dat gaat het snelst als de weg even afgesloten wordt. Vooraf informatie inwinnen is, als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven, geen verkeerde gedachte. Het is geen moeilijke pas om te berijden, de weg is goed en het maximale stijgingspercentage bedraagt 8.

Als je Pass Thurn voorbij bent bevind je je in de provincie Salzburg. Oost-Tirol behoort weliswaar tot Tirol maar grenst er niet aan. Bovendien heeft het een grote mate van zelfstandigheid.

10 prachtige bestemmingen in Naar Pass Thurn en Tirol en Vorarlberg