District Kufstein

Swipe

Ellmau

Zowel in de zomer als in de winter is Ellmau am Wilder Kaiser (820 m) een populaire bestemming. Het maakt deel uit van Skiwelt, het grootste skigebied van Oostenrijk.

In de zomer kun je er terecht voor allerlei andere aktiviteiten, al moet je er weleens een klein stukje voor reizen naar een andere plaats, zoals naar Söll voor het Hexenwasser, een amusementspark dat vanaf eind mei geopend is, of naar Westendorf voor Alpinolino, waar je alle geheimen van de bergdieren kunt ontdekken zoals: zie je net zo goed als een adelaar of: kun je net zo ver springen als een haas?

In Elmau zelf vind je bij de Hartskaiserbahn Ellmi's Zauberwelt. Met een treinje kun de Hartkaiser op naar een hoogte van 1555 meter waar je kunt wandelen door een toverwereld met kabouters, bosgeesten en nog veel meer. Leuk en leerzaam voor jong en oud (zoals trouwens veel attractieparken in Oostenrijk).

Ellamu zelf heeft weinig bezienswaardigheden al mag de in 1746 herbouwde St. Michaelskirche, zowel als de kapel Maria Heimsuchung uit 1717 (even buiten het dorp) zeker niet aan je aandacht ontsnappen.

Wil je gewoon van je rust genieten en wandelen in de omgeving: Ellmau onderhoudt meer dan 400 kilometer wandelwegen en -paden, moeilijke en eenvoudige. Wil je echt klettern dan kan dat ook: je kunt bijvoorbeeld de Wilder Kaiser bedwingen. Je hebt daar een geoefende gids voor nodig. Informatie daaromtrent krijg je via de lokale toeristenorganisatie.

10 prachtige bestemmingen in Ellmau en Tirol en Vorarlberg