District Kufstein

Swipe

Scheffau

Hoewel Scheffau am Wilder Kaiser (745 m) de laatste jaren stevig aan de weg getimmerd heeft als uitgangspunt voor zomervakanties, is het van oorsprong een echt wintersportgebied. Op de lange latten kun je gebruik maken van bijna 300 kilometer ski- en langlaufpistes en onderweg de inwendige mens versterken in meer dan 70 berghutten. Als je in Scheffau logeert dan kun je een speciale pas krijgen waarmee je bij het dalstation via een omweggetje met voorrang snel weer terug bent in de gondel.

Ook als je op een andere manier wilt genieten van de wintersport, bijvoorbeeld op de slee, ben je er aan het goede adres. Er zijn diverse rodelbanen beschikbaar.

Wat te denken van snow tubing, kortweg tuben? Overgewaaid uit Amerika en ook in Oostenrijk al op verschillende plaatsen een populaire bezigheid. Op een speciaal daarvoor geschikt gemaakte band ga je met grote snelheid de berg af via een daarvoor aangelegde baan. Je kunt snelheden bereiken tot rond de 75 kilometer per uur. Gezien het feit dat kinderen vanaf zo'n 10 jaar mogen tuben is het minder gevaarlijk dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Misschien is het goed te vergelijken met een zomerrodelbaan. In Scheffau kun je oefenen. Voor mensen die even helemaal geen sneeuw en ijs willen zien beschikt Scheffau over een groot binnenbad.

De zomergasten vinden tal van uitgezette wandelingen, heel populair is de de route naar de Hintersteinersee, een prachtig natuurgebied waar je allerlei watersporten kunt beoefenen en waar het goed toeven is op de terrasje aan het water.

10 prachtige bestemmingen in Scheffau en Tirol en Vorarlberg