District Kufstein

Swipe

Walchsee

Je gaat er normaal gesproken niet voor naar Oostenrijk, maar natuurliefhebbers mogen, dankzij de vegetatie die zich voordoet tussen natte en drogere gronden, graag vertoeven. Tal van planten die nergens anders in het land voorkomen kun je aan de Walchsee vinden, in Schwemm, het hoogstgelegen moerasgebied in de wijde omgeving.

Het dorp Walchsee (668 m) heeft interessante gebouwen. Het oude gedeelte is bijna geheel opgetrokken in dezelfde bouwstijl, kenmerkend voor het Unterinntal.

De parochiekerk, in 1620 gewijd aan Johannes de Doper, liep aanzienlijke waterschade op en werd in 1702 in barokke stijl opnieuw gewijd. Kenmerkend voor de kerk is de 38 meter hoge westtoren. In de kerk zijn prachtige schilderingen te bewonderen zoals de doop van Christus door Johannes de Doper op het hoofdaltaar. Vanaf 2000 werd de kerk uitgebreid gerenoveerd hetgeen onder andere resulteerde in het aanbrengen van een vijfde klok in 2007. In de kersttijd kun je de beroemde kerstkribbe bewonderen, waarvan de renovatie in 2005 gereed kwam.

De meeste toeristen komen echter naar Walchsee vanwege het gelijknamige meer met diverse strandbaden, waarop tal van watersporten mogelijk zijn. Het meer is niet alleen erg schoon en in de zomer aangenaam warm, zo'n 24 graden Celsius, maar men zegt dat het water een geneeskrachtige werking heeft. Het is niet zo erg groot en je kunt er omheen lopen. Tegenover het dorp, in het gebied van de Zahme Kaiser, zijn uitstekende wandelmogelijkheden.

10 prachtige bestemmingen in Walchsee en Tirol en Vorarlberg