District Schwaz

Swipe

Achensee en omgeving

Ten noorden van Jenbach, tussen het Karwendelgebergte en Rofan, ligt de Achensee. Het is een populaire vakantiebestemming en dankzij de beschutte ligging biedt het veelal een aangename temperatuur. Het meer, met Achenkirch in het noorden en Maurach aan de zuidkant, is ongeveer 9 kilometer lang en nauwelijks een kilometer breed. Rond het meer zijn uitstekende voorzieningen voor wandelaars en fietsers: een goede weg en op diverse plaatsen een gelegenheid om even uit te rusten of iets te gebruiken. Het meer wordt omgeven door hoge bergen en op diverse plaatsen kun je opstappen voor een boottocht over het grootste meer van Tirol. De kwaliteit van het water is uitstekend en er mag overal gezwommen worden. Op diverse plaatsen is een strandbad aangelegd.

Als uitgangspunt voor tochten kun je het beste kiezen voor Maurach of het nabijgelegen Pertisau. Vanuit Maurach kun je met de Rofan Seilbahn naar Rofan op 1835 meter hoogte. Een wereld aan wandelmogelijkheden ligt daarna voor je open.

Ook aan mountainbikers biedt de omgeving van de Achensee de nodige uitdagingen. Vanuit Achensee kun je met een tandradbaan naar Jenbach (omgekeerd kan natuurlijk ook), een leuke tocht met tal van verrassende vergezichten.

Pertisau wordt door veel toeristen bezocht, vaak als onderbreking van een boottocht over het meer. Het is een leuk dorp met prachtige terrassen aan de oever van het meer. In de parochiekerk van Eben, vlakbij Maurach, bevinden zich fraaie schilderingen die vertellen over de Achensee en omgeving in vroeger dagen. De kerk is gewijd aan een lokale heilige: St. Notburga. Het keurig aangeklede skelet van de heilige bevindt zich in en glazen schrijn bij het altaar.

10 prachtige bestemmingen in Achensee en omgeving en Tirol en Vorarlberg