District Schwaz

Swipe

Schwaz

In vroeger dagen was Schwaz vooral bekend door de zilvermijnen en velen zien Schwaz (545 m) dan ook nog steeds als een industriestad waar de gemiddelde toerist weinig te zoeken heeft. De werkelijkheid is anders: Schwaz is een uitstekend uitgangspunt voor trips naar het Karwendelgebergte en naar de Tuxer Voralpen met tientallen wandelmogelijkheden.

Natuurlijk wordt er een bezoek gebracht aan de oude zilvermijn: Siberbergwerk Schwaz. Met beschikbaar gestelde beschermende kleding en een helm op krijg je in twee uur tijd een prima idee van de omstandigheden waaronder hier vroeger zilver werd gedolven. Voor goed schoeisel dien je zelf te zorgen.

Het zilver bracht Schwaz al in het verleden veel welvaart en dat is nog steeds af te lezen aan de huizen in het centrum. Het Rathaus was ooit de woning van een zilverbaron. Wist je dat omstreeks 1500 Schwaz de op een na grootste stad van Oostenrijk was? Het bracht ook verdeeldheid: als gegoede burger ging je niet om met mijnwerkerfamilies. Die scheiding was zelfs merkbaar in de gotische parochiekerk, de Maria Himmelfahrtkirche, men ging er gescheiden ter kerke.

10 prachtige bestemmingen in Schwaz en Tirol en Vorarlberg