District Schwaz

Swipe

Tuxertal

Op diverse plaatsen in het Tuxertal kun je, met behulp van kabelbanen, je in hooggebergte begeven Ze maken allemaal deel uit van de Zillertaler Gletscherbahnen en ze brengen je allemaal in de Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3000. Het bekendst zijn de banen die vanuit Hintertux, helemaal aan het einde van het dal, vertrekken. Je kunt er een tweetal gletsjers bereiken: de Tuxer Ferner en de Riepenkees, die beiden deel uitmaken van de Tuxer Hauptkam. De hoogste top daar wordt gevormd door de 3476 meter hoge Olperer. Zo hoog kun je niet komen, maar met behulp van een kabelbaan kun je wel een hoogte bereiken van 3250 meter tussen de twee toppen (3288 meter) van de Gefrorene Wand.

De ligging op grote hoogte maakt het mogelijk om in dit gebied zowel in de zomer als in de winter te skiën. Met de kinderen rollebollen in de sneeuw is voor hen ook een uitstapje om nooit te vergeten. Denk eraan om in het dalstation (je bent dan al op 1500 meter hoogte) te informeren naar het weer op de gletsjers.

Als je besloten hebt om naar boven te gaan, dan wachten je daar een tweetal bezienswaardigheden. De Spannagelhöhle vormen het grootste grottensysteem in de Centrale Alpen, het Natur Eis Palast is een gangenstelsel van ijs, gevormd door de natuur, dat toegankelijk is gemaakt voor de toeristen. Bedenk dat je, hoewel het ijs door de opwarming van de aarde geleidelijk aan steeds dunner wordt, je bevindt in een ongekende wereld van sneeuw en vooral ijs. Op de gletsjer is het ijs, over een lengte van ongeveer 4 kilometer, op sommige plaatsen maar liefst 120 meter dik. Wetenschappers hebben berekend dat in slechts een vijftal jaren (2003–2008) het ijs op de gletsjer op sommige plaatsen meer dan 10 meter dunner geworden is. Ook een feitje om even over na te denken.

10 prachtige bestemmingen in Tuxertal en Tirol en Vorarlberg