Achter de Victoria Lines

Swipe

De stranden van Golden Bay, Għajn Tuffieħa en Gnėjna Bay

Malta is niet gezegend met brede en lange zandstranden. Vaak is het ‘rotsplezier’ inplaats van ‘strandplezier’. Veel hotels bieden met een eigen zwembad een prima alternatief. De beste stranden zijn voor wat betreft het hoofdeiland te vinden achter de Victoria Lines, aan de west- en noordkust.

Ramla Tal Mixquqa, ofwel Golden Bay, is het belangrijkste toeristenstrand van Malta. En bovendien het mooiste. De naam zegt het eigenlijk al. Maar dat houdt ook in, dat Golden Bay het drukste strand van het eiland is.

Golden Bay ligt tussen Badda Ridge en Wardija Ridge. De mogelijkheden voor strandplezier en watersport zijn volop aanwezig. Er zijn goede faciliteiten zoals toezicht en verhuur van strandstoelen, boten en surfplanken. De omliggende hotels nemen met hun restaurants en bars de horeca voor hun rekening. Golden Bay is per auto (via Mġarr en GhajnTuffieħa) goed bereikbaar, of met het openbaar vervoer.

Het ten zuiden van Golden Bay gelegen strand van GhajnTuffieħa Bay is minder druk. Het strand is wat moeizamer per auto bereikbaar en ook de bus stopt niet bepaald voor de deur. Het strand ligt onderaan een rotsplateau waarop een 18e-eeuwse wachttoren staat.

De stranden van Gnėjna Bay tenslotte, liggen vanuit GhajnTuffieħa Bay hemelsbreed een kilometer naar het zuiden. Ook hier uitstekende zandstranden. Dat het er relatief rustig is in vergelijking met Golden Bay en GhajnTuffieħa Bay, is te wijten, of liever: te danken aan de slechte bereikbaarheid. Gnėjna Bay is per openbaar vervoer niet bereikbaar en ook per auto is het een beetje tobben, want je moet je een weg naar beneden banen. Vanuit Mġarr waar de bus zijn eindpunt heeft, is het ca.2,5 km. lopen. Dit is echt een strand voor wie rust zoekt en zichzelf weet te vermaken. Er zijn weinig faciliteiten.

10 prachtige bestemmingen in De stranden van Golden Bay, Għajn Tuffieħa en Gnėjna Bay en Malta