Alcúdia en de noordoostkust

Swipe

Mallorca

Langs de noordoostkust strekken zich twee baaien uit: de Baai van Pollenca en de Baai van Alcúdia. Beide baaien staan bekend om hun fijnkorrelige zandstranden en drukbezochte badplaatsen.

De Romeinen maakten al gebruik van de beschutting van deze baaien om hier met hun vaartuigen te landen. Zij stichtten vervolgens de Romeinse stad Pollentia. De resten van deze stad kunt u vinden in de directe omgeving van de middeleeuwse stad Alcúdia. Het is goed om te beseffen dat de Romeinse stad Pollentia niets van doen heeft met de huidige stad Pollenca; zij worden nogal eens met elkaar verward. Beroemd om zijn planten- en dierenleven is het natuurpark S'Albufera, een 800 ha groot moerasgebied.

Foto Onze Mallorca Expert
Onze Mallorca Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef reishandboeken over velerlei bestemmingen. Mallorca is een van zijn favoriete bestemmingen. Slechts weinigen beseffen dat het eiland veel meer betekend dan alleen maar stranden en hotels. Mallorca is een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen in Europa. Geen wonder dat Mallorca zich toeristisch razendsnel ontwikkelde.

Foto Rother wandelgids Mallorca
Rother wandelgids Mallorca

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Mallorca beschrijft 60 verschillende wandelingen op dit Spaanse eiland. De wandelingen variëren van eenvoudige strandwandelingen tot klippen- en kloofwandelingen. Voor elke wandelaar is in de wandelgids Mallorca een geschikte wandeling te vinden.
* Betrouwbare routebeschrijvingen
* Gedetailleerde kaarten
* Informatieve hoogteprofielen
* Downloadbare GPS Tracks

10 prachtige bestemmingen in Mallorca