Alcúdia en de noordoostkust

Swipe

Het schiereiland Formentor

De weg van Port de Pollenca naar de vuurtoren (Cap de Formentor) op de uiterste punt van het schiereiland Formentor is circa 22 km lang.

Mirador des Colomer

De weg voert eerst via een 6 km lange en bochtige weg omhoog naar het op 232 m hoogte gelegen uitzichtspunt Mirador des Colomer. Vanaf hier heeft u een fraai uitzicht op het eilandje Colomer (Illot des Colomer) en de uitstekende kapen van het schiereiland Formentor. Het uitzichtspunt is herkenbaar aan het bekende blauwe bord met een afbeelding van een fototoestel.

Albercutx

Hoog boven u kijkt de wachttoren Albercutx met u mee over zee. Vroeger hield men vanaf deze wachttoren de kust in de gaten om te zien of er zeerovers naderden; de piraten zijn verdwenen maar het uitzicht is nog steeds bijzonder fraai. De afslag naar de wachttoren passeert u op uw weg naar Cap de Formentor.

Platja de Formentor

Enkele kilometers verder is er een kleine baai met het ruim 500 m lange zandstrand van Formentor (Platja de Formentor). Het water voor het fraaie strand is glashelder; in de baai (Cala Pi de la Posada) liggen enkele jachten. Vanaf de aanlegstijger vertrekken de excursieboten naar Port de Sóller en Port de Pollenca (zie aldaar). In het 19e-eeuwse Hotel Formentor sliepen en slapen wereldberoemde gasten, onder wie artiesten, schrijvers en kunstenaars; een portier houdt de oprijlaan naar het hotel in de gaten.

Cap de Formentor

Vanaf het strand van Formentor is het nog 12 km rijden naar de Cap de Formentor, de noordelijkst gelegen punt van Mallorca. Het eerste deel van de route voert door pijnboomwouden; vanaf de 334 m hoge berg En Fumat slingert de weg zich door het kalksteengebergte naar de vuurtoren op de kaap. Vanaf het platform van de vuurtoren op de Cap de Formentor heeft u een weids uitzicht. Met helder weer kunt u in het noordoosten het eiland Menorca zien liggen. Vanaf het parkeerterrein bij de vuurtoren kunt u via een wandelpad in circa 15 minuten naar het uitzichtspunt Moll del Patronet wandelen.

10 prachtige bestemmingen in Het schiereiland Formentor en Mallorca