Alta en Baja Verapaz

Swipe

San Pedro Carchá

Dit stadje ligt 5 km ten oosten van Cobán aan het einde van de geasfalteerde weg vanuit Guatemala Ciudad. Het ligt op 1250 m hoogte en men spreekt hier Kekchí en Spaans. Carchá betekent ‘grijze vis’. Er is elke dag markt, maar het interessantst is de markt op dinsdag. Het precolumbiaanse Carchá wordt in de Popol Vuh en de annalen van de Cakchiquels genoemd. Waarschijnlijk zijn de inheemse volkeren van het westelijk hoogland hier in de precolumbiaanse tijd langsgekomen. In de koloniale periode werd de stad gesticht door de dominicanen en de sfeer uit die tijd is nog terug te vinden bij de grote, witte kerk en de brug over de Cobán-rivier.

Er is een klein Museo Regional de Verapaz (regionaal museum) dat in het weekend geopend is van 9.00-12.00 en van 15.00-17.00 uur. Hier vind je een allegaartje van lokale ambachten in de vorm van textiel, foto’s, keramiek en schilderijen.

San Pedro is ook een zilverstad; de winkels met zilverwerk bevinden zich aan de rand van de stad langs de weg naar Cobán. Je kunt hier ook een orchideeënkwekerij bezoeken. Vanuit Cobán kun je in een uur naar San Pedro Carchá wandelen.

Overnachten is mogelijk in Hotel La Reforma, 4 Calle 8-45, 99521448, dat 40 kamers telt (Q15/20), in Hospedaje Central, 7 Avenida 4-17, zone 1 en Hotel Shanghai, Diagonal 13-41, zone 2, voor Q12 p.p., waar ook maaltijden verkrijgbaar zijn.

Vanuit Cobán vertrekken elk kwartier bussen naar San Pedro, die er een kwartier over doen. Op 29 juni viert men een fiesta.

Ten zuidoosten van dit stadje bevinden zich de warme bronnen van Las Islas. Andere bezienswaardigheden zijn de Finca El Arenal waterval en de ondergrondse rivier Uqueba.

Familiereizen

Familiereis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Guatemala ontdekken jullie de prachtige, ongerepte natuur; de kleurrijke inwoners; de oude koloniale gebouwen en de Maya...

v.a. 2648.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in San Pedro Carchá en Guatemala