Amazone

Swipe

Macapá

Macapá werd in 1856 gesticht op de plaats waar eerder de Portugezen in 1764 een fort hadden gebouwd met bakstenen die uit Lissabon aangevoerd waren.

Vanuit Macapá kunnen trips gemaakt worden naar het Jari-project, opgezet door Daniël K. Ludwig uit Noord-Amerika. De hier van nature door en van elkaar levende groeiende vele soorten Amazonebomen werden omgehakt en vervangen door snelgroeiende bomen waarvan papierpulp gemaakt kon worden.

Een andere trip zou gemaakt kunnen worden naar een mangaanmijn. Amapá zorgt er voor dat op de wereldranglijst van mangaanproducenten Brazilië de derde plaats inneemt.

Macapá is te bereiken per boot vanuit Belém – een goede dag varen – en per vliegtuig zowel vanuit Belém als vanuit Cayenne (Frans-Guyana). De BR 156 is de 532 lange weg van Macapé (aan de zuidgrens van de staat en Oiapoque aan de noordgrens. Er is ook een landingsstrip in Oiapoque. Dit is tevens de grensplaats met Frans-Guyana. In de directe omgeving van Macapá liggen enkele stranden (praia da Fazendinha) en nog enkele andere bestemmingen die de moeite van een uitstapje waard zijn. Er zijn mooie parken en in de regio enkele plantages die een bezoek waard zijn.

Ook de moeite waard is het Forte São José de Macapá, eind 18e eeuw gebouwd in opdracht van de Portugezen om de vanuit het noorden aanvallende Fransen te weren. Het is door 800 slaven en ’gastarbeiders’ onder bizarre omstandigheden gebouwd.

Het Museo de Plantas Medicinais Waldomiro de Oliveiro Gomes geeft een boeiend en gedetailleerd overzicht van de leefgewoonten van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking: hun kleding, wapens, zaden, geneeskrachtige kruiden en homeopatische kleursoffen.

Parque Zoobotânico vindt u rijdend richting Fazendinha. Dit park is een aan te bevelen pauzeplaats vanwege stranden en restaurants. Curiaú ligt 8 km boven Macapá en is aan te bevelen voor een boot- of kanotrip de oerwouden in. Het dorpje heeft een feestweek in augustus (rond de 15e) ter ere van St. Joachim. Het dorp is nog herkenbaar als een vluchtoord voor gevluchte Afrikaanse slaven.

Oipoque is een grensplaatsje, waar vanuit u met de boot naar Frans -Guyana kunt varen. U kunt er ook overnachten en bankzaken doen. Er is een vliegstrip voor verbindingen naar Frans Guyana en Macapá.

10 prachtige bestemmingen in Macapá en Brazilië