Amazone

Swipe

Porto Velho

De hoofdstad telt 320.000 inwoners en ligt aan de Rio Madeira, 901 km ten zuiden van Manaus. De stad werd gesticht in 1919 en heeft een belangrijke luchthaven met verbindingen naar de meeste grote steden in Brazilië, een interlokaal autobusstation, enkele hotels met een internationale keuken en enkele musea. Vanuit de haven kan men een bootreis maken naar Manaus met een overstap ongeveer halfweg bij Manicoré, waar de diepgang van de Rio Madeira groter wordt. Deze trip duurt totaal vier dagen.

Men kan ook dezelfde trip maken die de vroegere Amerikaanse president Roosevelt in 1914 maakte vanuit Noord Mato Grosso met Cândido Rondon. Hij trok door het huidige Rondônia naar Manaus. Naar hem is de Rio Roosevelt genoemd. Deze rivier, die ontspringt ten noorden van Vilhena was nog niet eerder ontdekt en is door de Roosevelt-Rondom expeditie in kaart gebracht.

In Cuiabá is een museum Rondon (MG), gewijd aan het leven van de Xingu-Indianen, woonachtig in Mato Grosso en Rondônia. De Madeira Mamore spoorlijn werd voltooid in 1913, juist in hetzelfde jaar dat de rubbermarkt instortte. Deze spoorlijn kostte 30 miljoen dollar en 1500 doden. De 362 km treinrails liggen er nu vrijwel ongebruikt bij. Zondags gaat een toeristische trip met een stoomlocomotief van en naar Santo Antônio (7 km van Porto Velho).

10 prachtige bestemmingen in Porto Velho en Brazilië