Amazone

Swipe

Rio Branco

De hoofdstad Rio Branco is in 1882 gesticht door rubbertappers aan de oever van de Rio Acre en telt momenteel rond 240.000 inwoners. Het is het bestuurscentrum en heeft de daarbij behorende voorzieningen aan winkels, bars en restaurants.

Er zijn twee noemenswaardige musea: Het Casa do Seringueiro, Avenido Getúlio Vargas 309. Dit museum geeft een goed beeld van de geschiedenis, leven en werken van de rubbertappers en van hun voorman Chico Mendes. Het museum is open van maandag tot vrijdag van 8.00- 17.30 uur.

Een groter museum met meer aandacht voor archeologie, cultuur en Indiaanse kunst is te zien in het Museu da Borracha, Avenida Ceará 1441. Open maandag tot vrijdag van 8.00-18.00 uur. 10 km ten zuiden van Rio Branco aan de AC 040 highway vindt u het Parque Ambiental Chico Mendes. Bij de ingang van het park staat een monument ter ere van Chico Mendes. Het park, ruim 50 ha groot heeft een aantal fun-items, een soort sprookjestuin, maar dan met authentieke Indiaanse legendes als uitgangspunt. Vanaf een toren kunt u over het in goede staat bewaarde stukje regenwoud heen kijken.

10 prachtige bestemmingen in Rio Branco en Brazilië