Anuradhapura

Swipe

De wachtersteen en de maansteen

Langs het pelgrimshuis voor buitenlandse monniken en langs winkeltjes en rijstveldjes voert een weg naar de kleine Lankarama-dagoba, bestaande uit een rond terras met daarop zuilen en een zwart uitgeslagen koepel. Een smalle weg slingert tussen de bomen. Langs deze kronkelweg staan verscheidene zuilengroepen, begroeide tempelterrassen en kuilen waar archeologen opgravingen doen. Vervolgens kunt u het Ratna Prasada-paleis (Juwelenpaleis) zien liggen, een kloostergebouw uit de 2de eeuw n.Chr., waarvan alleen een terras met wat zuilen over is.

Zeer bijzonder is de wachtersteen uit de 8ste eeuw, zonder twijfel de mooiste van Sri Lanka. Hierop is een slangenkoning te zien met de hoorn des overvloeds en een bloeiende tak. Aan de zijkant ervan knielen olifantjes neer uit eerbied voor de nabijgelegen Abhayagiri-dagoba. Aan de voet van de steen zit een dikbuikig mannetje als symbool van de welvaart. Even verder, dicht bij het graf van koning Duttha Gamani, bevindt zich het kleine terras van het Mahasena-paleis. Hier ligt een zeer fraaie maansteen. Deze beeldt in reliëfs de weg uit die van de aardse begeerte (gesymboliseerd door een ring van vlammen) leidt naar het nirwana, dat als een gestileerde lotusbloem in het midden van de steen is vormgegeven. Niet ver van het paleis verwijderd ligt het kunstmatige meer Bulan Kulam.

Groepsrondreizen

22-35ers reis Sri Lanka

Van prachtige surfstranden tot glooiende theeplantages en wildlife. Tijdens deze avontuurlijke rondreis maak je kennis met de authentieke, relaxte en diverse cultuur...

v.a. 2099.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De wachtersteen en de maansteen en Sri Lanka