Anuradhapura

Swipe

Habarana

Aan de weg van Anuradhapura naar Pollonnaruwa ligt Habarana. Dit dorp is zeer centraal gelegen en vormt daardoor een geschikt uitgangspunt voor een bezoek aan Polonnaruwa, Dambulla en Sigiriya. Even buiten het dorp ligt The Village, een vakantiecomplex met witte bungalows in een park en met een zwembad en gelegenheid tot het beoefenen van allerlei sporten. Nog wat luxueuzer is de Habarana Lodge, bestaande uit een terrein met bloeiende bomen, bungalows, restaurants, een resthouse en een groot, door palmen omgeven zwembad.

In de lodges, hotels en restaurants van Habarana kunt u jeeps huren om in de omgeving op safari te gaan. De kans dat u wilde olifanten ziet is ongeveer 50%. Vanaf de dijken van de tank (een kunstmatig meer) heeft u een mooi uitzicht over de heuvelrug Ritigala, die 762 m boven de vlakte uitsteekt. Hij speelt een rol in het epos Ramayama, de aap-god Hanuman zou van hieruit naar India zijn gesprongen om Rama te berichten waar Sita door de tienhoofdige demonenkoning Rawana gevangen werd gehouden.

Rondreizen

Groepsrondreis Sri Lanka

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Sri Lanka maak je kennis met de hoogtepunten en minder bezochte gebieden. Dit prachtige eiland biedt het...

v.a. 2199.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Habarana en Sri Lanka