Anuradhapura

Swipe

Ruwanweliseya

Via een verhard pad, geflankeerd door lantaarns, kunt u naar deze machtige dagoba wandelen. Hij is ongeveer honderd meter hoog en werd in de 2de eeuw v.Chr. gebouwd door Duttha Gamani. Het terras waarop de dagoba rust is aan de buitenzijde verfraaid met honderden olifantskoppen. Ze wekken de indruk alsof ze de dagoba op hun schouders dragen. Ze herinneren aan het feit dat toen de koning Anuradhapura heroverde op de Tamils, hij er op een olifant heen reed. De 55 m hoge dagoba is omgeven door een aantal scheefstaande zuilen en door stenen waterreservoirs voor de monniken.

De kegel op het witte platform bestaat uit grijze ringen en de 8 m hoge vergulde spits erbovenop bevat een groot rotskristal dat door de boeddhistische gemeenschap van Birma werd geschonken. Op de hoeken van het grote terras staan vier witgrijze dagoba's. In een beeldenhuis bevindt zich een liggende Boeddha, met bij het hoofdeinde een beeld van koning Duttha Gamani, gezeten op een olifant. Monniken in oranje-geel gewaad en vrouwen in het wit trekken biddend om de dagoba heen. Rondom het heiligdom knielen gelovigen neer bij de vier altaren, drie met een afbeelding van de mediterende Boeddha.

Groepsrondreizen

22-35ers reis Sri Lanka

Van prachtige surfstranden tot glooiende theeplantages en wildlife. Tijdens deze avontuurlijke rondreis maak je kennis met de authentieke, relaxte en diverse cultuur...

v.a. 2099.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ruwanweliseya en Sri Lanka