Araucanía en Los Lagos: het Chileense merengebied

Swipe

De streek rond Villarrica en Pucón

Villarrica

Aan de westkant van het prachtige Lago Villarrica ligt de gelijknamige plaats, die al in 1552 werd gesticht door de Spaanse conquistadores, maar in 1602 weer moest worden opgegeven, nadat zij door de Araucaniërs was verwoest. De laatstgenoemden behielden de controle over dit gebied tot 1883, het jaar waarin de Chileense regering op vreedzame wijze het gebied in bezit nam. Villarrica werd in 1897 stad en is tegenwoordig een belangrijk centrum van de bosbouw en houtverwerkende industrie met een bevolking van 36.000 inwoners. Hoewel Villarrica groter is dan het naburige Pucón is het een rustigere en minder dure plaats om te verblijven. Pucón is echter een beter uitgangspunt voor de vele georganiseerde excursies naar de natuurgebieden in de omgeving.

Bezienswaardigheden Villarrica

Vlak bij het Oficina de Turismo is het Villarrica Museum, Pedro de Valdivia 1050; openingstijden: ma.-za. 9.00-13.00 uur en 18.00-21.00 uur, zo 18.00-21.00 uur. De collectie bestaat uit Mapuche-kunstvoorwerpen, muziekinstrumenten en maskers, en er staat een traditionele ‘ruca’ (Mapuche-huis).

Om de hoek op Aviador Acevedo is een artesanía-markt met kunstnijverheid en traditionele Mapuche-gerechten.

Pucón

Aan de oostoever van het Lago Villarrica ligt het dorp Pucón in een prachtige omgeving maar gevaarlijk dicht bij de voet van de Villarrica-vulkaan. Pucón werd in 1883 gesticht als een kleine legerpost en breidde zich in het begin van de vorige eeuw langzaam uit onder leiding van Duitse immigranten, die hier houtzagerijen opzetten. Met de bouw van Hotel Gudenschwager werd Pucón in 1930 het centrum voor sportvissers. Later kwam een bootdienst over het meer vanaf Villarrica en werd het Gran Hotel Pucón gebouwd. En na de asfaltering van de weg rond het meer in 1969 werd met de bouw van talloze residenciales, hotels en campings aan de zuidkant van het meer het ooit onbeduidende dorpje tot centrum van het toerisme en hoofddoel van veel sportvissers, kunstenaars en (budget) reizigers. Pucón is tegenwoordig het centrum van het toerisme in het merengebied, en trekt zowel op luxe ingestelde reizigers als budgetreizigers. Pucón heeft een zeer ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden en een groot aantal (al of niet georganiseerde) excursiemogelijkheden naar de natuurwonderen in de omgeving, zoals: beklimming van de actieve Villarrica-vulkaan, raften op de Rio Trancura, bezoek aan warme bronnen, paardrijden, mountainbiken of wandeltochten door de nationale parken Huerquehue en Villarrica. In de zomervakantie (vanaf kerst) is het erg druk en duur in Pucón, dat overspoeld wordt met Santiaguiños, die vakantie komen vieren aan de stranden van Lago Villarrica. Het centrum van Pucón is de brede Avenida B. O’Higgins, met winkels, restaurants en reisbureaus. Aan de noordkant van het dorp ligt het pompeuze Gran Hotel Pucón aan het zwarte lavastrand langs het Lago Villarrica.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in De streek rond Villarrica en Pucón en Chili