Archipiélago de Solentiname

Swipe

Isla Mancarrón

Na aankomst op de stenen kade loop je over een lommerrijk veld tegen de heuvel naar het bijzondere en welbekende kerkje. Kunstenaar en dichter Cardenal herbouwde het in de jaren zestig. Hij maakte het witte kruis met de primitieve Christusfiguur op elkaar overlappende, roodmetalen plaatjes. Het precolumbiaanse altaar is gemaakt door Roger Perez de la Rocha, een kunstenaar uit Managua die werd opgeleid door Cardenal. De lokale jeugd bracht de primitieve muurschilderingen met de vissen en kippen aan. Ze zijn helder van kleur en worden dan ook regelmatig bijgewerkt. Opvallend zijn de heiligenbeelden van Maria en San José. Het museum annex bibliotheek heeft een collectie metates, maalstenen, en andere archeologische vondsten. Naast boeken over allerhande onderwerpen staan er vertalingen van Marx, Engels en Cardenal. Aan de muur hangen foto’s en schilderijen van Solentinames martelaren zoals Elvis. Tijdens de revolutie bracht de nationale garde hem om na een aanval op hun post in San Carlos.

Verder kun je de tijd verdrijven met een wandeling van vier uur rond het eiland. Op verschillende plekken verkopen bewoners ar-tesanía.

Vanaf de kade links, over het voetbalveld, vind je hotel Mancarrón. Achttien eenvoudige cabañas met badkamer verhuurt de eigenaar voor $20 per nacht. Voor $30 zijn drie maaltijden per dag inclusief.

Achter hotel Mancarron loopt een pad omhoog dat uitkomt bij een pulpería. Ook hier kun je overnachten; hospedaje El Buen Amigo. Een cluster basic kamers met veranda en hangmatten voor $6 per persoon; voor $12 zijn drie maaltijden inbegrepen.

10 prachtige bestemmingen in Isla Mancarrón en Nicaragua