Argosaronische Eilanden

Swipe

Hydra

Dit eiland op de grens van de Argolische en de Saronische golf ziet er heel anders uit dan de andere Argosaronische eilanden. Ten eerste door de natuur. In tegenstelling tot de groene eilanden hierboven is Hydra kaal en rotsachtig. Het tweede verschil is de unieke architectuur in de hoofdstad. Hier geen schots en scheve straatjes met witte huisjes, maar statige Venetiaanse herenhuizen met hoge tuinmuren die tegen een rotsachtige berg zijn aangebouwd. Enkele zijn ingericht als museum, jeugdherberg en koopvaardijschool. 

Het eiland heeft in het verleden een grote rol gespeeld in de strijd tegen de Turken toen de rijke kapiteins van het eiland hun schepen bewapenden, ten strijde trokken en de Turken gevoelige slagen toebrachten.

Het autovrije Hydra oefent een enorme aantrekkingskracht uit op kunstenaars. De kunstacademie van Athene heeft dan ook een dependance op het eiland en aan de haven bevinden zich veel kunstgalerijtjes en -winkeltjes.

Hydra in het kort:

# Oppervlakte: ca 50 km2

# Kustlijn: 55 km

#Inwoners: ca 3.000

#Hoofdstad: Hydra

Zwemmen

Veel strandvertier heeft het eiland vanwege de rotskusten niet te bieden, maar er kan wel gezwommen worden. Bijvoorbeeld bij Spilia, Kaminia, Vlichos en Mandraki. Molos en Spili liggen wat verder van de stad. Bij deze stranden kunt u alleen komen met bootjes die vanuit de haven vertrekken.

Fraai zijn de kerken en kloosters van het eiland. De bekendste zijn de kloosters Profitis Ilias in het midden van het eiland op 500 m hoogte, Agia Matrona en Agia Triada.

Argosaronische Eilanden

10 prachtige bestemmingen in Hydra en Griekse Eilanden