Argosaronische Eilanden

Swipe

Poros

Bijna tegen de Peleponnesos aangeschurkt, alleen gescheiden door een heel nauw kanaal van nauwelijks 250 m, ligt het eilandje Poros. Het is dan ook zeer gemakkelijk om vanaf het eiland uitstapjes te maken naar het vasteland, bijvoorbeeld naar het beroemde theater van Epidaurus. Continu varen er boten en bootjes naar en van het vasteland.

Ook een favoriet uitstapje is naar Lemonodassos aan de overkant. Dit is het dichtst begroeide citroenbomenbos van Griekenland op slechts 10 minuten varen van het eiland. Er kunnen mooie wandelingen gemaakt worden in het bos en in het voorjaar geurt het er heerlijk naar citroenbloesem.Poros is een vulkanisch eiland met veel bossen en mooie stranden.

Volgens de overlevering was het het eiland van Poseidon. Zo’n 5 km van de hoofdstad zijn de schamele archeologische resten te vinden van een tempel voor de god van de zee uit de 6de eeuw v.Chr. Het is de plek waar de beroemde redenaar Demosthenes, op de hielen gezeten door de Macedoniërs, zelfmoord gepleegd zou hebben.

Auto’s worden niet toegelaten op het eiland, maar er zijn overal brommers en -- voor de sportievelingen -- mountainbikes te huur. Ook is het erg leuk om een bootje te huren waarmee de afgelegen baaitjes op het eiland ontdekt kunnen worden.

Poros in het kort:

# Oppervlakte: ca 33 km2

# Kustlijn: 42 km

#Inwoners: ca 3.500

#Hoofdstad: Poros

Het eiland

Het schilderachtige Poros-Stad is zo’n typisch levendig Grieks eilandstadje, gebouwd tegen een heuvel met een gezellige haven met veel vertier en nauwe (trap)straatjes die langs witgekalkte huisjes leiden. Op het hoogste punt van het stadje staat een klokkentoren.

Poros heeft ook een Archeologisch Museum. Op ongeveer 6 km van het stadje ligt het klooster van Zoödochos Pigi. Er gaan bussen, maar ook bootjes naartoe. Vanaf het witte klooster dat op een heuvel staat, heeft u een mooi uitzicht op o.a. Lemonodassos op het vasteland. Het klooster werd in de 18de eeuw gebouwd op de plek waar een in zilver gevatte icoon van Maria gevonden werd.

Het mooiste strand van het eiland ligt bij Neorio op ongeveer 3 km van de hoofdstad. Ook fraai is het strand van Askeli. Hiernaartoe varen eveneens kleine (taxi)boten vanuit Poros--Stad.

Argosaronische Eilanden

Princess of Kos

Princess of Kos? Zoals de naam van dit 4-sterren All Inclusive hotel al doet vermoeden, voel je je hier tijdens je verblijf...

v.a. 548 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Poros en Griekse Eilanden