Art Deco District in Miami Beach

Swipe

Art Deco District in Miami Beach

Kijk je ogen uit in het tropische aandoende en gezellige Art Deco District in Miami. Je ziet er meer dan 800 fantastische pastel gekleurde panden met afgeronde hoeken, grote ruiten, veel chroom en weelderige terrassen. De meeste percelen zijn gebouwd tussen 1923 en 1943 en inmiddels erkend door het ‘National Register of Historic Places’. De unieke Art Deco stijl die in dit deel van de wereld is toegepast heeft een Carbibbean twist en wordt vaak Tropical Deco genoemd. In de versiering aan de buitenkant kun je dan ook motieven als zeesterren, zonnetjes, golven en flamingo’s herkennen. Vooral bij hotels zie je deze stijl aan de buitenkant terug en een enkele keer in het interieur.

Met name in de straat Ocean Drive vind je prachtige voorbeelden van Tropical Deco. De huizen en appartementen doen denken aan grote cruiseschepen uit de eerste helft van de 20e eeuw, met patrijspoorten en metalen rails. Highlights op dit gebied in deze straat zijn: het Beacon Hotel, het Colony Hotel en het Park Central Hotel. Ook zie je al van veraf de Waldorf Towers, waar een ‘vuurtoren’ wat boven de rest uitsteekt en je kunt in het Art Deco Welcome Center deelnemen aan een audiotour, die wordt georganiseerd door het Miami Design Preservation League. Met deze rondleiding leer je veel over het district, de stijl en enkele specifieke gebouwen.

Tip: Wanneer je in de avond vanaf het strand vlakbij Lummus Park in de richting van de stad kijkt, heb je een geweldig uitzicht op de skyline van het Art Deco District.

Voor een macaber historisch moment kun je langs Casa Casaurina lopen. Deze enorme villa in Spaanse stijl behoorde eens toe aan de bekende kledingontwerper Gianni Versace. In 1997 werd hij op de trappen van ditzelfde huis doodgeschoten door een seriemoordenaar.

Ook in het blok Collins Avenue staan een aantal indrukwekkende gebouwen, die soms vooral van binnen interessant zijn. Je kunt bijvoorbeeld een blik werpen in de volledig gerestaureerde lobby van het National Hotel of de kunstcollectie bekijken in het Sagamore.

Voor een verkoelend zwempartijtje kun je in het schitterende Art Deco zwembad duiken van het Raleigh hotel, terwijl je geniet van een tropische cocktail. En mocht je zwemkleding nodig hebben dan kun je vlakbij in Lincoln Road uitgebreid shoppen. Daar kun je overigens ook de avond in stijl afsluiten in één van de gezellige restaurants, clubs en bars.

10 prachtige bestemmingen in Art Deco District in Miami Beach en Miami