Bakau

Swipe

Bakau

Bakau is een plaats van uitersten. Het is snelgroeiende plaats met meer dan 70.000 inwoners, waarin het leger zijn garnizoen heeft. De militaire coup in juli 1994 vond vanuit dit garnizoen plaats.

Er zijn enkele hotels, voornamelijk aan de kust en in het hogergelegen deel dat bekend staat als Cape Point. De belangrijkste blikvanger is het stadion, het Independence Stadion, dat officieel plaats biedt aan ruim 28.000 personen. Nu vat men dat ‘ruim’ meestal zeer uitbundig op, gegeven het feit dat belangrijke wedstrijden soms wel door 40.000 personen bijgewoond worden. De Gambianen zijn gek op sport. Voetbal en worstelen zijn buitengewoon populair. Een bezoek aan een wedstrijd in dit stadion is de moeite waard.

Ook Radio en TV Gambia zijn in Bakau gevestigd, alsmede het kantoor van de Daily Observer, het grootste en een van de belangrijkste Gambiaanse dagbladen en The Point, een kleiner blad. Verder vindt u er een inlandse markt, de vismarkt en een toeristenmarkt.

Het Ministerie van Landbouw heeft aan de Atlantic Road (oceaanzijde) tussen Bakau en Cape Point een botanische tuin ingericht ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. U kunt er vrij wandelen en de resultaten van (soms jarenlange) experimenten bewonderen.

Als u een excursie maakt komt u zeker in Bakau om een kijkje te nemen in Katchikally, een krokodillenvijver met nationale faam. Velen geloven in de heilzame werking die van het water uitgaat. Er is dan ook een plaats waar u zich met het vijverwater kunt wassen. Dit bevordert de vruchtbaarheid bij vrouwen en zakelijk succes bij mannen. Vele grootheden gingen u voor, dus… wie weet! Het schijnt ook een probaat middel te zijn tegen maagaandoeningen. U dient hiervoor het water te drinken, iets wat naar onze mening hooguit een maagkwaal oplevert!

Bakau ligt schitterend en vanaf het hoogste punt heeft u een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het is dan ook geen wonder dat de beter gesitueerden hier graag een huis bouwen en u er tal van ambassadeurswoningen aantreft.

Het ‘hoge’ gedeelte staat in schrille tegenstelling tot de andere zijde van deze plaats. Als u van plan bent om het ‘lage’ gedeelte te bezoeken, laat u zich dan begeleiden door een inwoner van dit gedeelte. Overdag wordt u nagekeken en bedelen kinderen om van alles. Bij avond zult u zich er waarschijnlijk niet op uw gemak voelen en hoewel de 'georganiseerde misdaad' hier sinds enkele jaren weinig meer te vertellen heeft, zal u een gevoel van onveiligheid kunnen bekruipen. Er is ook wat prostitutie en ik hoorde eens een Gambiaanse gids zeggen: 'Als u per se aids wilt oplopen dan kan ik dat voor bijna 100% garanderen door een bezoek aan Lower Bakau'. 't Is maar dat u het weet. Evengoed een aardige plaats die u, met de nodige restricties, gerust kunt bezoeken. Prostituees zijn overigens overal langs de kust en in de omgeving van de hotels actief en daar geldt hetzelfde voor.

Kombo Beach

Kombo Beach is een populair hotel, gelegen direct aan het strand en biedt tal van faciliteiten, een uitstekende keuken, afwisselende entertainment en...

v.a. 621 p.p.

African Village

In African Village, de naam zegt het al, verblijf je in een?dorpje?. Met de kleurrijke natuurlijke omgeving, prachtige planten, rieten hutten en...

v.a. 520 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bakau en Gambia