Barcelona

Swipe

Casa Batlló

Antoni Gaudí verbouwde Casa Batlló tussen 1904 en 1906 in opdracht van de textielmagnaat Josep Batlló i Casanovas. Net als bij Casa Milà, iets verderop in de straat, zijn er geen scherpe hoeken te bekennen, alleen maar afgeronde en golvende vlakken.

De met mozaïek afgewerkte voorgevel doet denken aan de schubben van een vis. Alle vaak bizarre architectonische elementen vormen samen een thema: Sint Joris en de draak. Tegenwoordig, zo meldt de Wikipedia, is Casa Batlló het eigendom van de familie Bernat (bedenker van de Chupa Chups-lolly's, nu in Italiaans-Nederlandse handen).

In 2003 heeft de familie het complex in onderpand moeten geven aan de bank in ruil voor een hypotheek. De geschatte waarde van Casa Batlló bedroeg vóór de crisis in Spanje toesloeg zo´n 70 miljoen euro.

Casa Batlló en Casa Milá liggen aan de Passeig de Gràcia, resp. nr. 92 en 43. (Bereikbaar met metrolijn L3 en L4 ‘Passeig de Gràcia’.)

Casa Batlló is geopend van maandag t/m zondag van 9.00 tot 21.00 uur. Toegang: € 20,35. Tickets en E-tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij kantoren van de lokale VVV, bij de ANWB of www.ticketbar.eu.

10 prachtige bestemmingen in Casa Batlló en Spanje