Barcelona

Swipe

Casa Milà

Dit appartementencomplex kwam na een bouwtijd van vier jaar in 1910 gereed. Het werd gebouwd in opdracht van de adellijke familie Milà. Huidige eigenaar is de Catalaanse bank Catalunya Caixa die het gebouw ook restaureerde.

Het complex kreeg al snel na oplevering een spottende bijnaam: La Pedrera, ofwel De Steengroeve. Gaudi’s schepping ging namelijk voorbij aan elke bekende architectonische stroming en was dus eigenlijk niet meer dan een ‘steengroeve’.

Casa Milà was het eerste gebouw in Barcelona met een parkeergarage. Aanvankelijk bestemd voor koetsen, later voor auto’s. Een appartement op de vierde verdieping, de zolder (met een tentoonstelling over het werk van de architect) en het golvende dakterras met de grillig gevormde luchtkanalen en schoorstenen zijn te bezichtigen.

Casa Milá en Casa Batlló liggen aan de Passeig de Gràcia, resp. nr. 92 en 43. (Bereikbaar met metrolijn L3 en L4 ‘Passeig de Gràcia’.)

Casa Milá is van maart t/m oktober van maandag t/m zondag onder leiding te bezichtigen van 09:00-20:00 u. (November t/m februari 09:00-18:30 u.) Toegang € 30,00. Tickets en E-tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij kantoren van de lokale VVV, bij de ANWB of www.ticketbar.eu.

campsite

Camping Les Casteillets

Camping gelegen vlak bij bergen en zee. Ideale plaats om te ontspannen. De omgeving biedt vele mogelijkheden om uitstapjes te maken naar...

v.a. 70.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Casa Milà en Spanje