Barcelona

Swipe

Güell Park

Het Güell Park (Parque Güell) dat in het noorden van Barcelona ligt, is een - eveneens onvoltooide - schepping van Gaudí en geldt als een van de hoogtepunten van het Catalaanse modernisme. Om die reden staat het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het was oorspronkelijk de bedoeling hier een parkstad aan te leggen, een idee van grootindustrieel en mecenas Eusebi Güell. Hij belaste Gaudí met het ontwerp en uitvoering. Maar met de verkoop van percelen wilde het begin vorige eeuw niet vlotten en het project werd stopgezet. Besloten werd er een openbaar park van te maken.

Parque Güell is een bijna hallucinerende beleving – de vloeiende vormen van de gebouwen gaan naadloos over in de omringende (aangelegde) natuur; bizarre vormen prikkelen ieders fantasie, groot of klein.

Trek voor een bezoek aan het Güell Park op z'n minst een halve dag uit. Het park omvat o.a. een museum dat geheel aan Gaudí is gewijd: Museu Gaudí.

Het park is dagelijks voor het publiek geopend van 10.00-21.00 u. Na september sluit het park een uur vroeger; in de wintermaanden sluiten de hekken om 18:00 u. (Metro L3, ‘Trinitat Nova’.) De toegang is gratis.

10 prachtige bestemmingen in Güell Park en Spanje