Barcelona

Swipe

La Rambla

Ten westen van de Barri Gòtic ligt de wijk Arrabal, een wijk die zijn huidige omvang kreeg tussen de 13e en 15e eeuw. Beide wijken worden van elkaar gescheiden door een 42 meter brede en bijna 2 km lange boulevard: La Rambla (Ramblas).

Deze even beroemde als hectische levensader is aangelegd in de droge bedding van de Río Torrente en loopt vanaf de haven tot aan de Plaza de Cataluña.

Het pandemonium van de Ramblas bepaalt voor de meeste bezoekers het beeld van Barcelona. Aan de Rambla en in de zijstraten ervan zijn de belangrijkste winkels, hotels, cafés, restaurants en bioscopen van de stad te vinden. En natuurlijk de traditionele flamenco-bars en kunstenaarscafés, of wat daar bij gebrek aan echte kunstenaars voor doorgaat.

In de welkome schaduw van de bomen die de boulevard tot een langgerekt wandelpark maken, overschreeuwen schoenpoetsers, krantenjongens en fruit- en bloemenverkopers elkaar. De doorlopende boeken- en vogelmarkt, de bijna eindeloze en druk bevolkte terrassen en de niet aflatende stroom van mensen en auto's, geven Barcelona de allure van een metropool.

Een metropool met ook de problemen van een wereldstad. De kleine criminaliteit viert hoogtij en na het vallen van de nacht is de Rambla en het noordelijke verlengstuk ervan, de Rambla de Cataluña, het werkterrein van prostituees en travestieten.

10 prachtige bestemmingen in La Rambla en Spanje