Barcelona

Swipe

Praktische Informatie Barcelona

Toeristische informatie

Het VVV, het Oficina de Turismo, is te vinden op de Plaça de Catalunya 17. Dagelijks geopend van 08:30-20:30 u. Ook op het vliegveld en op het station is een VVV-kantoor. Bij een aantal grote publiekstrekkers staan in het toeristenseizoen mobiele VVV-kantoren. www.barcelonaturisme.com. Er zijn ook mobiele app’s beschikbaar.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Barcelona bestaat uit metro, stads- en regionale bus, light rail en trein. Binnen de stadsgrenzen is de metro het meest praktische openbaar vervoer. Tickets zijn verkrijgbaar op alle metrostations; de grotere stations hebben naast ticketautomaten ook loketten. De metro is open van 6 uur ‘s morgens tot 1.30 uur ‘s nachts. Een overzicht van de metrolijnen is te vinden op www.tmb.cat.

Barcelona is aangesloten op het Spaanse netwerk van hogesnelheidstreinen waardoor o.a. Madrid (via Zaragoza) en Valencia, zuidelijker aan de kust, goed bereikbaar zijn.

Barcelona Card

Met de Barcelona Card kunt u één of meerdere dagen voor een vast bedrag onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. De card die bovendien korting geeft op musea e.d. is lokaal en online verkrijgbaar, o.a. bij www.bcnshop.barcelonatourisme.com/Barcelona-Card, www.anwbtickets.nl en www.barcelona.ticketbar.eu.

Praktisch zijn de Hop-on-Hop-off-bussen die vrijwel elke grote toeristenstad kent. Die van Barcelona stopt bij alle belangrijke bezienswaardigheden en musea. De bussen rijden het hele jaar van 09:00-20:00 u. met een frequentie van 5 tot 25 minuten, afhankelijk van de halte. Dagtickets v.a. € 24,00. Lokaal verkrijgbaar of online te bestellen: www.ticketbar.eu.

Restaurants en uitgaan

Hier vindt u binnenkort actuele restaurant- en uitgaanstips.

10 prachtige bestemmingen in Praktische Informatie Barcelona en Spanje