Bas-Limousin

Swipe

Bort-les-Orgues

Het stadje Bort-les-Orgues (5000 inwoners) dankt zijn bekendheid aan de Orgues de Bort, een basaltzuilenformatie ten zuiden (1,5 km) van het dorp bij het gehucht Chantery. De basaltformatie is 80 tot 100 m hoog en 2 km lang! Verder kunt u in Bort-les-Orgues een reusachtige, 120 m hoge en 390 m lange stuwdam bezichtigen die het water van de rivier de Dordogne stuwt. Bij de dam is een bezoekerscentrum waar men u informeert over de stuwdam en witte steenkool.

Bezoekerscentrum Stuwdam geopend: 15 dec-15 okt. dgls. 9-18 u. (bereikbaar via de D922).

Le Château de Val

Op 5,5 km ten noorden van Bort-les-Orgues ligt het Kasteel de Val. Het 15de-eeuws kasteel ligt prachtig op de oostoever van de Dordogne. De vijf peperbustorens zijn al van verre te zien. De rivier is hier breed, omdat het water bij Bort-les-Orgues gestuwd wordt door een dam. Men noemt dit deel dan ook het Lac du Barrage de Bort. De decoraties in de zalen van het kasteel bracht men in het midden van de 19de eeuw aan. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een goed uitzicht op het stuwmeer.

Naast het kasteel staat de gotische Saint-Blaisekapel, eveneens uit de 15de eeuw. Achter de kapel ligt het strand Plage de Val.

Toeristen-informatiekantoor: Place Marmontel.

10 prachtige bestemmingen in Bort-les-Orgues en Dordogne en Lot