Bas-Limousin

Swipe

Meymac

Benedictijnenklooster St.-André

Het stadje Meymac ligt op het Plateau van Millevaches. Centraal in Meymac staat het voormalige benedictijnenklooster St.-André. In dit klooster kunt u twee musea vinden: het Centre d'Art Contemporain met moderne kunst en het Museum Marius Vazeilles. Het laatstgenoemde musea beheert de verzamelingen (archeologie, mineralogoie en ethnografie) van Marius Vazeilles (1881-1973).

Centre d'Art Contemporain en het museum Marius Vazeilles geopend: 15 juni-sept. wo.-ma. 10-12 u. en 14-19 u.; 20 febr.-15 juni en okt.-15 dec. wo.-ma. 14-18 u.

De kloosterkerk

De 12de-eeuwse kloosterkerk is tegen het voormalige benedictijnenklooster aangebouwd. Bijzonder zijn de kapitelen van graniet. De voorgevel en het apsis zijn kenmerkend voor de romaanse bouwstijl in de Limousin.

Mont Bessou

Op 7 km ten noorden van Meymac ligt de Mont Bessou, met 977 m het hoogste punt van de Limousin. Vanaf de top heeft u een goed uitzicht op de weide omgeving.

Lac de Sèchemailles

Circa 2 km ten zuidwesten van Meymac ligt het meer van Sèchemailles, gevormd door de gelijknamige stuwdam. Ten zuiden van het gehucht Ambrugeat en ten westen van de stuwdam zijn watersportmogelijkheden.

Toeristen-informatiekantoor: Place de la Fontaine.

Moustier-Ventadour

Kasteel van Ventadour. Op een afstand van 6 km ten oosten van Egletons ligt het gehucht Moustier-Ventadour. Ten oosten van dit gehucht liggen de resten van het kasteel van Ventadour uit de 11de eeuw.

10 prachtige bestemmingen in Meymac en Dordogne en Lot