Bas-Limousin

Swipe

Pompadour

Château de Pompadour

De belangrijkste bezienswaardigheid van Pompadour is het gelijknamige kasteel. Het kasteel kent een lange geschiedenis: het werd in 1026 gebouwd door Guy de Lastours; in 1200 verwoest; en in de 15de eeuw weer opgebouwd door Geoffrey Helie de Pompadour. In 1745 werd het kasteel de spil van een grensgewest en verleende Lodewijk XV de bewoonster de adellijke titel markiezin. Naar verluidt bezocht hij haar niet alleen om haar mooie kasteel! Het 15de-eeuwse terras dat het kasteel omringd is geopend voor bezoekers.

Terras van het Château de Pompadour geopend: dgls. 9.30-12 u. en 14.30-18 u.

De koninklijke stallen

Een van de hobbies van de kasteelbewoners was het fokken van paarden. Onder de indruk van de kwaliteiten van het gefokte anglo-arabische paardenras, liet Lodewijk XV hier zijn paarden fokken. De koninklijke stallen en paardenfokkerij (Haras et dépot d'étalons) zijn nog steeds in gebruik en kunt u bezoeken. Bij het kasteel ligt een van de fraaiste paardenracebanen van Frankrijk.

Haras et Dépos d'Étalons geopend: juli-febr. dgls. 14-17 u.

Jumenterie de la Rivière

Op 4 km van het kasteel ligt de Jumenterie de la Rivière. Op het terrein van de jumenterie staan de resten van een kasteeltje.

Jumenterie de la Rivière geopend: juli-11 nov. 14.30-18 u., tijdens hippische dagen ook 10-12.30 u.; 10 febr.-juni 14.30-17 u.

Arnac

Op 2 km ten noordwesten van Pompadour ligt het gehucht Arnac. In het dorpje staat een romaans kerkje uit de 12de eeuw; de voorgevel stamt uit de 13de eeuw.

Toeristen-informatiekantoor: bij de ingang van de Haras.

10 prachtige bestemmingen in Pompadour en Dordogne en Lot