Bas-Limousin

Swipe

Dordogne en Lot

Het stadje Uzerche (3750 inwoners) noemt men wel het `stadje van de torens', en niet voor niets: tientallen torens steken boven het oude stadscentrum uit. De inwoners zeggen dan ook trots: Qui a maison à Uzerche a Château en Limousin (Wie een huis heeft in Uzerche heeft een Château in de Limousin).

Veel van de torens sieren huizen uit de 14de, 15de en 16de eeuw; de meeste zijn gebouwd in de stijl van de renaissance. De nederzetting is echter veel ouder. In de omgeving van Uzerche zijn zelfs voorwerpen uit de bronstijd gevonden.

Gebedshuizen

Vanaf 977 ontwikkelde Uzerche zich snel rondom een benedictijnenabdij. Van dit klooster heeft weinig de tand des tijds doorstaan. Slechts de 11de- en 12de-eeuwse Saint-Pierrekerk staat nog fier overeind. Onder het koor bevindt zich een crypte, het oudste deel van het gebedshuis. Een ander bezoekwaardig gebedshuis is de Kapel Notre-Dame de Bécharie .

Regionaal archeologisch centrum

In het Hôtel du Sénéchal uit de 17de eeuw kunt u het Regionaal Archeologisch Centrum vinden. In het documentatiecentrum is een kleine tentoonstelling ingericht. Het centrum richt zich op de periode van de ijzertijd tot en met de late-middeleeuwen.

Regionaal archeologisch centrum geopend: juni-sept. dgls. 14.30-18 u.

Toeristen-informatiekantoor: Place de la Lunade.

Kanoverhuur: Club de canoëkayak (kanotochten over de rivier de Vézère): base nautique.

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Gironde > Carcans-Standplaats

Camping Le Médoc Bleu

De camping ligt op een terrein van 3 hectare en is omgeven door een bos van eiken- en kastanjebomen. De staanplaatsen zijn...

v.a. 96.00 p.p.

Frankrijk > Gard > Saint-Jean-du-Gard-Accommodatie

Camping Les Sources

Een familiaire camping met gevarieerde begroeiing, gelegen op een compact terrein, die de kampeerder de echte Franse sfeer biedt. Er is voldoende...

v.a. 114.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dordogne en Lot