Beaujolais

Swipe

Rhônedal

De streek Beaujolais ligt ten noorden van Lyon, de tweede stad van Frankrijk, en omvat het noordelijke deel van het departement Rhône en het zuidelijke deel van Saône-et-Loire. De belagrijkste stad  van de Beaujolais is Villefranche-sur-Saône, maar de naam van de straake beaujolais verwijst naar de vroegere hoofdstad Beaujeu. Wij kennen de Beaujolais vooral van de heerlijke wijnen die men hier produceert. De wijnstreek Beaujolais is met name bekend om de heerlijke jonge Beaujolais wijn, de zogenoemde Beaujolais Nouveau, die jaarlijks op de derde donderdag in november in de schappen van onze winkels beland, een moment dat ik jaarlijks vier met een bezoek aan de wijnwinkel. De Beaujolais regio begint zo'n 10 kilometer ten zuiden van Mâcon. Het gebied is 60 kilometer lang en 12 kilometer breed. De Fransen zelf verdelen het gebied in de twee regio's Haut-Beaujolais (noorden; hier komen de beste Beaujolais Villages wijnen vandaan) en Bas-Beaujolais. Wij behandelen hier achtereenvolgens Villefranche-sur-Saone, Beaujeu, Avenas, Julienas, Romaneche-Thorins en Belleville.

Foto Onze Rhonedal en Beaujolais Expert
Onze Rhonedal en Beaujolais Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over het Rhônedal, Lyon en de Beaujolais. In dit aantrekkelijke gebied vindt u de beroemde Rhône– en Beaujolaiswijnen. 

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Alpes-Maritimes > La Colle-sur-Loup-Standplaats

Camping Sites Et Paysages Les Pinèdes

Het terrein ligt tegen een helling. De staanplaatsen bevinden zich op terrassen onder hoge bomen die deels afgescheiden worden door heggetjes. Tientallen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Rhônedal