Beaujolais

Swipe

Rhônedal

Romanèche-Thorins is samen met de buurgemeente Chénas de spil van het wijngebied van de Cru du Beaujolais Moulin-a-Vent. Als u de wijn in een van de wijnlokalen geproefd hebt, kunt u nog een bezoek brengen aan het Musée du Compagnonnage-Guillon (Museum van de gezellenvereniging Guillon), met werken van een kunstenaar uit het dorp, en het Maison de Benoit Raclet. Deze wijnboer overgoot zijn wijnstokken met heet water en had geen last van de gevreesde Pyrale-worm. Zijn voorbeeld werd tot de Tweede Wereldoorlog door velen gevolgd.

In het Parc Zoologique et d'Attractions Touroparc, een dieren- en attractiepark, leven dieren in beperkte vrijheid.

Le Hameau du Vin

Het bekendste museum van Romanèche-Thorins is Le Hameau du Vin, ook wel bekend als Duboeuf en Beaujolais. Het museum opende in de zomer van 1993 bij het treinstation van Romanèche-Thorins. In dit museum kunt u kennismaken met de wereld van de wijn, van het transport (een trein uit 1876) tot de opslag (een langgerekte wijnkelder). In de vinotheek worden wijnen verkocht.

MUSEUM DUBOEUF EN BEAUJOLAIS GEOPEND: DAGELIIKS 9-18 u.

Foto Onze Rhonedal en Beaujolais Expert
Onze Rhonedal en Beaujolais Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende boeken over gebieden in Frankrijk, waaronder een reisgids over het Rhônedal, Lyon en de Beaujolais. In dit aantrekkelijke gebied vindt u de beroemde Rhône– en Beaujolaiswijnen. 

Vakanties in Frankrijk

Frankrijk > Pyrénées-Orientales > Canet-en-Roussillon-Standplaats

Camping Les Fontaines

De rustige ruim opgezette familiecamping ligt aan het natuurgebied Étang de Saint Nazaire. De vlakke grote staanplaatsen zijn van elkaar gescheiden door...

v.a. 115.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Rhônedal