Belek

Swipe

Belek

De stenen zeemeermin in Belek doet vermoeden dat deze badplaats een lange geschiedenis kent. Niets is echter minder waar. Nog niet zo lang geleden woonde hier enkele eenzame vissers die met hun kleine bootjes de Middellandse Zee bevisten. Enkele projectontwikkelaars zagen echter de ongekende mogelijkheden van deze plek, want waar in Turkije vond je nog een fantastisch wit en ongerept zandstrand met direct daarachter door de wind gevormde duinen en daar weer achter een uniek natuurgebied met honderden vogelsoorten. Het gevolg: de bouw van een aantrekkelijke badplaats met aantrekkelijke winkeltjes, bars en restaurants in een fraaie natuurlijke omgeving.

De badplaats Belek ligt op een afstand van ongeveer 30 kilometer van zowel Side als Antalya en wordt ook wel de Golfstad van Turkije genoemd, en dat is geen wonder. In de directe omgeving van deze badplaats met haar fraaie en vaak nieuwe hotels liggen niet minder dan 8 golfbanen. Een Walhalla dus voor de golfliefhebber.

Bezienswaardigheden Belek

De belangrijkste bezienswaardigheden van Belek hebben een natuurlijke oorsprong. Naast de azuurblauwe zee vindt u hier heerlijke stranden, glooiende duinen, pijnbomen en bossen vol met eucalyptus. In deze bossen leven honderden vogelsoorten. Neem uw verrekijker dus mee! U vindt veel van deze vogels in de directe omgeving van de Kursunlu waterval, waar veel vogels zoetwater komen drinken. Achter de waterval ligt een verborgen grot die door veel toeristen met een bezoek vereerd wordt. In het water voor de kust leeft de beschermde en zeer zeldzame Karetschildpad. In de omgeving van Belek liggen de resten van de antieke Griekse (hellenistische) stad Perge. Hier vindt u de goed geconserveerde resten een groot amfitheater met plaats voor ruim 15.000 mensen.

10 prachtige bestemmingen in Belek en Turkije