Beneden-Galilea

Swipe

En Gev

Op de oostoever van het Meer van Galilea ligt de kibboets En Gev (Ein Gev). De kibboets werd in 1937 gesticht door Duitse en Tsjechische kolonisten aan de voet van een 350 m hoge heuvel, waarop rond onze jaartelling de stad Susita lag. Deze stad werd in de 7e eeuw door de Perzen verwoest. Op de heuvel liggen nog resten van kerken, tempels, een badhuis, een theater, een wachttoren en gedecoreerde zuilen.
De kibboets En Gev kwam tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog geïsoleerd te liggen doordat Syrische troepen de aanvoerroutes naar de kibboets blokkeerden. Men zette vissersboten in om de kibboets te bevoorraden vanuit Tiberias. Na de oorlog werden de vissersboten ingeruild voor veerboten.

Tot op de dag van vandaag kunt u vanuit Tiberias met een veerboot in ongeveer drie kwartier naar de kibboets En Gev varen. Toen de eerste kibboetsleden zich hier vestigden, ging een van hen, Gershon Cohen geheten, hier vissen. Hij bereidde zijn Sint Petervis onder een eenzame eucalyptusboom. Gershon is niet meer onder de levenden, maar op de plek waar hij ooit zijn vis bereidde en verkocht aan een ierder die langs kwam, zijn nu grote visrestaurants ontstaan. Ondanks hun grootte kunt u hier nog heerlijk tijdens bijvoorbeeld een lunch van een vis of een salade genieten op het terras aan de waterkant. Voor liefhebbers is er ook een grillrestaurant bij de kleine haven van En Gev. Als u nog geen kibboets heeft bezocht, dan is het leuk om even door de kibboets heen te wandelen en op deze wijze kennis te maken met het leven in een kibboets. U kunt ook gebruik maken van een autotrein die door de kibboets rijdt. Deze stopt onder meer bij het House of Anchors, een vissersmuseum waarin men u de geschiedenis van het vissen op het meer van Tiberias uitlegt. De kibboets bezit een hotel (Ein Gev Holiday Resort) en een concerthal. Ieder voorjaar wordt hier het En Gev-muziekfestival gehouden. meer informatie vindt u op de website www.eingev.co.il.

10 prachtige bestemmingen in En Gev en Israël