Berner Oberland

Swipe

Beatenberg

Op een afstand van 12 km van Interlaken, gelegen op een hoogte van 1150 m, ligt Beatenberg (1300 inwoners). Het dorp strekt zich uit langs een 7 km lange weg met hotels en villa's, die allen uitzien op de Thunersee en de toppen van het Berner Oberland. De plaats ligt beschut tegen de noordenwind en is derhalve veel bezocht als kuuroord en wintersportplaats.

Een stoeltjeslift brengt u in 18 minuten bij de Niederhorn (1950 m). Rondom de Niederhorn ligt een beschermd natuurgebied; zeker voor wandelaars is dit een aantrekkelijk gebied.

Beatusgrotten

Een tandradbaan verbindt Beatenberg met Beatenbucht, vanwaar lopend of per bus de Beatusgrotten (Beatushöhlen) kunnen worden bezocht. Volgens een legende leefde in de 6de eeuw bij de ingang van de grotten de heilige Beatus, een Ierse zendeling. Hij verjoeg een gevaarlijke draak uit de grot, vestigde zich daar en verkondigde het christendom aan de bevolking. Tot de Hervorming vormden de grotten een veel bezocht pelgrimsoord. De grotten zijn tot ongeveer 1,5 km toegankelijk en bevatten talloze druipsteenformaties. In totaal is een lengte van 8,1 km van het waterrijke grotten stelsel onderzocht; een groot deel moei nog onderzocht worden. In de prehistorie zijn de grotten bewoond geweest; in de grotten is een prehistorische nederzetting nagebouwd.

Verbindingen

Auto: een bochtige weg leidt door dennenbossen van Unterseen (ten zuiden van Interlaken) naar Beatenberg.

Bus naar Interlaken.

Stoeltjeslift naar de Niederhorn.

Tandradbaan naar Beatenburg.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Beatenberg en Zwitserland