Berner Oberland

Swipe

Grindelwald

Het Gletsjerdorp

Grindelwald (ten zuidoosten van Interlaken) wordt wel het gletsjerdorp genoemd, omdat nergens in de Alpen gletsjers zo laag het dal in stromen als bij deze op 1034 m gelegen plaats. In de zomermaanden is het dorp omgeven door groene weiden, in de winter door glooiende sneeuwpistes. Aan alle kanten vormen bergen als de Wetterhorn, Schreckhorn, Eiger, Mettenberg en andere het silhouet van de omgeving. Grindelwald is als enige plaats in de streek per auto bereikbaar, waarbij de weg vanaf Zweilütschinen het dal van de Zwarte Lütschine volgt. Smalspoortrei nen en autobussen onderhouden het verkeer met de drukbezochte plaats. Het dorp werd in 1892 voor het grootste deel door een brand verwoest. Alleen de Heilige Mariakerk uit 1793, met een pastorie uit 1795 en een toren uit 1875, is bewaard gebleven.

Ski- en wandelgebieden

Er zijn veel Verbindingen met uitgebreide ski en wandelgebieden. Een lange stoeltjeslift gaat in vier trajecten naar First (2168 m), een plaats met een weids uitzicht over de bergen en de twee naar Grindelwald afdalende gletsjers. Bekende wandelingen leiden naar de Bachalpsee (ruim 2 uur) en de top van de Faulhorn (2168 m, ruim 5 uur). Een wandeling van een uur via een aantal galerijen leidt naar de Gletscherschlucht Grindelwald, waar de gletsjertong te voorschijn komt.

Verbindingen

Stoeltjesliften naar Pfingstegg en First.

Tandradbaan naar de Kleine Scheidegg (aansluiting met Jungfraujoch).

Trein en bus naar Zweilütschinen en Interlaken.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Grindelwald en Zwitserland