Berner Oberland

Swipe

Gstaad

Gstaad (2500 inwoners) is een van de bekendste en meest mondaine toeristische plaatsen van Zwitserland, waar de rijken dezer aarde graag hun wintervakanties doorbrengen. De plaats ligt op 1050 m hoogte in een weids en beschut dal, op een punt waar vier dalen samenkomen. Gstaad is aan alle kanten omgeven door skihellingen. Bijna zeventig skiliften en Bergbahnen maken skiën over een totale afstand van 250 km in alle richtingen en vanaf de hoogste toppen mogelijk. De Langlaufloipen strekken zich over een afstand van 60 km uit. Gstaad is ook een curlingcentrum, met overdekte en open banen. In de zomer wordt het Swiss Open Gstaad Tennistoernooi gehouden. Het uitgestrekte dorp heeft een groot aanbod aan (soms luxueuze) hotels en pensions, restaurants en winkels. Vier alpiene zweefbanen met ruime cabines vormen een verbinding naar de 3000 m hoog gelegen gletsjers en eeuwige sneeuw van Les Diablerets. Rotsen en ijsblokken vallen er met zo'n geweld op de gletsjer, dat het volksgeloof meende dat de duivel, le diable, er de hand in had.

TOERISTENINFORMATIEKANTOOR, CH-3780 Gstaad.

Lauenen

Gstaad is een goed uitgangspunt voor excursies in de wijde omgeving. Het dorp Lauenen (800 inwoners) ligt op een afstand van 7 km in het gelijknamige dal schilderachtig tussen de bergen. Er zijn onder meer een laatgotische kerk (1521) en houten huizen in het dorpscentrum. Het Mühlehaus (1765) en het Jagerhaus (1796) zijn rijk versierd met houtsnijwerk en schilderingen.

Gsteig

In het dal van de Saane komt men na 13 km in Gsteig (920 inwoners). Hier staat de gotische St. Theodulkerk, met een opmerkelijk interieur. In Gasthof Baren kunt u houtsnijwerk en gevelschilderingen zien.

De weg stijgt van Gsteig naar de Col du Pillon (1546 m), die een alternatieve route biedt naar Aigle. Op de Col du Pillon begint de kabelbaan naar Les Diablerets, waar het bergstation op 2940 m een weids panorama over de Glacier de Diablerets geeft.

Rougemont

Ongeveer 7,5 km van Gstaad (waar het kanton Bern in het Franstalige Vaud overgaat) ligt Rougemont. Hier bevindt zich het complex van een voormalige priorij van de cluniacensers, die in de late 11de eeuw werd gesticht en in 1555 werd opgeheven. De vroegere St. Nicolaaskerk is er nog, maar op de plaats van de priorij werd in de 16de eeuw een kasteel gebouwd. Het geheel vormt thans een indrukwekkend complex aan de voet van de bergen. In het centrum van Rougemont zijn de voor dit gebied zo typerende houten huizen te zien. De weg gaat verder westwaarts richting Chateaud'Oex en Montreux door een aantrekkelijk gebied met uitzicht op de bergen.

INFORMATIE RIVERRAFTING. Tussen Gstaad en Chateaux-d'Oex. Informatie: Eurotrek/toeristeninformatiekantoor Gstaad, CH3780 Gstaad.

Verbindingen

Bus naar Lauenen en Gsteig. Trein naar Saanen, Zweisimmen, Spiez, Rougemont, Chêteaux-d'Oex en Montreux.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gstaad en Zwitserland