Berner Oberland

Swipe

Interlaken

De stad Interlaken (14.000 inwoners) dankt haar naam aan een augustijnenklooster, dat in 1133 op een aangeslibde vlakte tussen de Thunersee en de Brienzersee werd gesticht. Het kreeg de naam Inter Lacus ofwel 'tussen de meren'. De stad vult thans voor een groot deel deze vlakte tussen de twee meren, die door de Aare met elkaar worden verbonden.

Höheweq

Interlaken is een van de belangrijkste toeristische plaatsen van het Berner Oberland. De stad heeft echter behalve een kerk en kruisgang van de vroegere augustijnenabdij en het barokke slot uit 1748 geen bezienswaardige bouwwerken. Het karakter van de stad wordt bepaald door talrijke uit de 19de eeuw stammende hotels, vooral langs de Höheweg, de belangrijkste boulevard van de stad. De bomenrijke weg en promenade heeft aan een kant statige hotels en aan de andere kant de parken van de Höhenmatte. Het biedt een aantrekkelijk uitzicht op de Jungfrau. Aan de overkant van de rivier biedt de oorspronkelijk gotische kerk van Un terseen een nog machtiger decor met de Mönch (links) en de Jungfrau (rechts). Een 17de-eeuws huis in de Obere Gasse van Unterseen herbergt het Touristik Museum der Jungfrau-Region, met veel bijzonderheden over het toerisme in de wijde omgeving,

INFORMATIE TOURISTIK MUSEUM. Geopend: mei-half okt. di.-zo. 14-17 uur.

Excursies

Interlaken is behalve een prettig oord voor een wandeling over de elegante Höheweg, het bekijken van luxewinkels, een bezoek aan het casino of het rijden in een koetsje, vooral een goed uitgangspunt voor excursies in de omgeving.

Vanuit de stad zijn verschillende tochten mogelijk: een excursie met een salonboot op de meren; een tocht naar de gletsjers van Grindelwald; een bezoek aan de watervallen van Lauterbrunnen; en de beroemde tocht met de Jungfrau bahn naar de hoge toppen van de omliggende bergen van 3000 en 4000 m hoogte. Hieronder zullen de belangrijkste bestemmingen worden besproken.

ADRESSEN Postkantoor, Centralplatz (hoek Bahnhofstrasse/Marktgasse), ten westen van het toeristen informatiekantoor. Riverrafting: Toeristeninformatiekantoor, Höheweg 37, CH3800 Interlaken.

VERBINDINGEN: Boot naar plaatsen langs de Thunersee en de Brienzersee.

Bus naar Beatenberg en de plaatsen langs de noordoever van de Thunersee en naar de plaatsen langs de zuidoever van de Brienzersee.

Trein naar Thun (via zuidoever Thunersee) en Brienz (via noordoever Brienzersee). Voorts verbindingen met Wilderswil en vandaar via een tandradbaan met de Schynige Platte (2075 m), met Zweilütschinen en Grindelwald (kabelbaan First en Schreckhorn, aansluiting Kleine Scheidegg en Jungfraujoch), met Lauterbrunnen, Wengen en Mürren (aansluitingen Kleine Scheidegg en Jungfraujoch).

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Interlaken en Zwitserland