Berner Oberland

Swipe

Van Meiringen naar Innertkitchen

Aareschlucht

Vanuit Meiringen kunt u door het Haslidal naar Innertkirchen reizen. Hier beginnen de Susterpasweg (richting Wassen) en de Furkapasweg (richting Grimsel). Tussen Innertkirchen en Meiringen ligt de veelbezochte Aareschlucht, de kloof van de rivier de Aare. De rivier heeft hier in een hard kalksteenmassi een nauwe kloof van 1400 m lengte en 100 tot 200 m hoogte uitgeschuurd. U kunt hier over een veilige weg met houten bruggetjes langs de grijze bergwanden, nissen, grotten en overwelvingen en over de rivier wandelen, die met veel lawaai door de kloof stroomt.

INFORMATIE AARESCHLUCHT. Geopend: apr.-okt.; de opening is afhankelijk van het weer.

Reichenbachfallen

U kunt ook de Reichenbachfallen bezichtigen, die u per kabelspoor kunt bereiken. Bij de imposante waterval Reichenbachfallen staat een gedenksteen ter herinnering aan het gefantaseerde gevecht tussen de detective Sherlock Holmes en een zekere professor Moriarty, 'de Napoleon van de misdaad', in de roman The final problem. Sherlock Holmes achtervolgde de professor op 4 mei 1891 tot aan de waterval en werd door de misdadige professor in de afgrond gegooid. De auteur Sir Arthur Conan Doyle wilde zo zijn romanserie over de detective afsluiten. Hij kreeg echter zoveel reacties om de romanserie te vervolgen dat hij Sherlock Holmes uit de dood liet herrijzen en naderhand nog eens zestig detectives schreef.

Sherlock Holmes Museum

In Meiringen is in de oude Engelse kerk het Sherlock Holmesmuseum gevestigd. In het museum staan objecten die door leden van de Sherlock Holmesverenigingen uit de gehele wereld bijeengebracht zijn.

SHERLOCK HOLMESMUSEUM. Geopend: mei-half okt. dag. 15-18 uur; 's winters wisselende openingstijden.

Voor Meiringen begint bij Willigen (richting watervallen van Reichenbach) een smalle bergweg naar de Rosenlaoui vallei. De weg voert langs de indrukwekkende rotsformaties van de Engel horner. Het is mogelijk hier een wandeling te maken met uitzichten op de Rosenlaouigletsjer en langs uitgeslepen ravijnen.

Verbindingen

Bus van Innertkirchen naar Gletsch door het Haslidal.

Trein tussen Meiringen en Luzern, Meiringen en Brienz (Interlaken) en Meiringen en Innertkirchen.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Van Meiringen naar Innertkitchen en Zwitserland