Berner Oberland

Swipe

Wilderswil

Het dorpje Wilderswil (2000 inwoners), met bezienswaardige boerenhuizen uit de 16de eeuw en later, ligt slechts enige kilometers ten zuiden van Interlaken. De plaats heeft een barokke hervormde kerk, de St. Michaëlkerk (1659), en een overdekte houten brug over de Lütschine.

Ten noorden van Wilderswil liggen de ruïnes van kasteel Unspunnen. Op een weiland bij de ruïne worden sinds 1805 om de tien jaar wedstrijden in het schwingen gehouden. Tijdens de wedstrijden probeert men de eivormige granieten Unspunnenstein van 166 pond zo ver mogelijk weg te werpen. Een tandradbaan verbindt sinds 1893 Wilderswil met het excursieoord Schynige Platte (2075 m). De plaats ontleent zijn naam aan het glanzen van de leisteen in de zon. Het eindstation biedt een uitzicht over de toppen van het Berner Oberland. Er is een botanische alpentuin (de Alpengarten), met meer dan vijfhonderd soorten planten en bloemen die boven de boomgrens groeien.

Verbindingen

Tandradbaan naar Schynige Platte.

Trein naar Interlaken.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Wilderswil en Zwitserland